2.12.2017

FESLEĞENLİ BULGURLU KABAK



  • Malzemeler

  • 4 adet kabak (ince olsun lütfen)
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 150-200 gr kıyma
  • 1/2 demet taze fesleğen
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • zeytinyağı
  • 3 bardak su
  • 1 diş sarımsak
  • yoğurt

  • Yapılışı
  1. Kabakları soyun ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
  2. bulgur, kıyma, doğranmış fesleğen, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip birazcıkda sızma yağ koyup karıştırın.
  3. kestiğiniz kabakların arasına küçük köfteler yapın ve dizin.
  4. Üzerine 3 bardak kaynar su ve tuz ekleyip tabak kapatın.
  5. normal ateşte 30 dakika kadar pişirin.
  6. üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber serpip servis yapın
  7. Afiyet Olsun
Kaynak : http://yemek-defterim.com

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org