28.11.2017

Terbiyeli Ekşili Köfte



Malzemeler:
Köfte için:
350 gr yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Köfteleri bulamak için:
Yarım su bardağı un
Garnitür için:
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane havuç
1 tane patates
1 lt su
Terbiyesi için:
1 tene yumurta sarısı
1 tane limon suyu
Yapılışı: Soğan rendelenir, kıyma, haşlanıp soğumuş olan pirinçler ve baharatlarla birlikte yoğrulur. Misketten biraz küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanıp unlanmış tepsiye konulur. Bütün köfte malzemesi aynı şekilde yapılır ve tepsi sallanarak unun köftenin her tarafına bulanması sağlanır.
Tencereye 1 dolu kaşık zeytinyağı konulur ve küçük doğranmış havuç eklenip kavrulur. Daha sonra içerisine su konulur ve havuçlar biraz yumuşayana kadar pişirilir. Patateslerde eklenip 3-4 dakika pişirilir. Daha sonra köfteler ve tuz eklenir ve köfteler yumuşayana kadar pişirilir. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve pişen köftenin suyundan azar azar terbiye karışımına eklenir ( yumurta kesilmesin diye) ve kaynayan köftelerin üzerine boşaltılır ve 2-3 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org