5 Mayıs 2015 Salı

Paçanga böreği tarifi ve püf noktaları

Paçanga böreği için malzemeler
Yufka
Yeşil Biber
Domates
Pastırma
Kaşar Peyniri
Paçanga böreğinin yapılışı
1 adet yufkayı 8 eşit parçaya ayırdıktan sonra bir adetini önümüzü alıyoruz. İçine öncelikle 1 adet pastırma, 1 dilim kaşar, 1 kaşık doğranmış yeşil biber ve 1 kaşık doğranmış domatesi koyuyoruz. Burada ki püf nokta domatesin sulu ve çekirdekli kısmının ayıklanmış olmasıdır. Böylelikle böreğiniz sulanmayacaktır.
Böreğinizi sigara böreği sararmış gibi biraz daha enli olacak şekilde sarıyoruz. Pastırmanın çemen tadının sizi rahatsız etmesini istemiyorsanız bir bıçak yardımı ile çemelerini ayırabilirsiniz.
Yufkalarınız açılmasın diye en son kalan kısmını suya batırabilirsiniz. Böreğinizi iyice kapatmalısınız ki kaşar peyniri daha sonradan yağın içerisine akmasın.
Daha önceden kızgın hale getirdiğiniz yağın içerisine böreklerinizi teker teker atarak kızartabilirsiniz. Eğer yağınız yeterinde kızgın değilse, börekleriniz daha fazla yağ çekecektir. Çok fazla kızartmayaya dikkat etmelisiniz.
Servis sırasında servis tabağına bir peçete koymanız fazla yağın akmasını da sağlayacaktır. Paçanga böreğinizi davetlerde ve akşam yemeklerinde ara sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kaynak : http://kadin.mynet.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org