3 Ekim 2014 Cuma

Saray Sarması (Bayram Tatlısı)

Saray Sarması
Malzemeler .

  • 1 kg. baklavalık un
  • 4 adet yumurta
  • Yarım kg. buğday nişastası
  • 1-1.5 su bardağı su
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 7 bardak dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
  • 12 bardak su.
  • 8 bardak şeker
Yapılışı :

Bir kapta un, tuz ve yumurtaları 1,5 bardak suyla yoğuralım. Yoğurulan hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayıralım. Bezeleri merdane ile ufak bir tabak büyüklüğünde açalım. 15 dakika bekletelim. Dinlendirdiğimiz hamurları 8’er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açalım. Açtığımız yufkaların üzerine fıstık serpelim. Yufkayı oklavaya sararak kenarlarından büzelim. Büzdüğümüz yufkayı oklavadan bozmadan çıkararak fırın tepsisine dizelim. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm’lik dilimler halinde keselim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. Bolca erittiğimiz tereyağını yufkaların üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Şerbet için 8 bardak şeker ve 12 bardak suyu kaynatın. Sonra sıcak tatlının üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun .

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org