4 Ekim 2014 Cumartesi

Revani Tatlısı Tarifi

Malzemeler :


  • Malzemeler:
  • 3 Yumurta,
  • 1 Su Bardağı Şeker,
  • 2 Su Bardağı İrmik,
  • 1 Paket Vanilya,
  • 1 Paket Kabartma Tozu,
  • 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
  • 1 Çay Kaşığı Margarin,
  • 1/2 Kaşık Yoğurt,
  • 1 Su Bardağı Un,
  • İsteğe göre rendelenmiş portakal kabuğu.
  • Şerbet İçin:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1/4Limon
  • Yapılışı:
  • İlk önce yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle çırpalım. Daha sonra belirtilen miktarlarda sıvı yağ, margarin, yoğurt, irmik, kabartma tozu, vanilyave unu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. İsteğe göre rendelenmiş portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz. Yağlanmış borcama bu harcımızı döküp fırında 180 decerede 35-40 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.Kekimizi fırından çıkarttıktan sonra bir süre ılımasını bekleyelim.Kek ılık hale geldikten sonra kare kare kesip ılık şerbetimizi kepçe yardımıyla yavaş yavaş dökelim. Şerbet ilave edildikten sonra arzuya göre üzerine ceviz veya hindistan cevizi ilave edebiliriz.
  • Şerbetin Yapılışı:
  • Belirtilen miktarda su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. Şerbetimiz fazla koyulaşmadan ocaktan alalım.Daha sonra şerbetimizi ılıması için bir kenara koyalım.
  • Not: Aldıktan sonra 3-4 damla kadar limon sıkalım ki şerbetimiz daha sonra şekerlenmesin.
eksitarif.com

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org