1 Ekim 2014 Çarşamba

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi
Malzemeler : 

  • 1 Kg Mandalina
  • 2 Su Bardağı 
  • 1.5 Kg Toz Şeker
  • Mandalina Suyu
  • 1 Limon Suyu
Yapılışı :

Mandalinaları yıkayıp, kabuklarını çıkarıp ince ince kıyalım.
Derin bir kaba aldığımız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovup, kalan şekeri üstüne dökerek buzdolabında 1 gece bekletelim.
Karışıma mandalina suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirip, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org