13 Ekim 2014 Pazartesi

Et Suyu Tarifi

Et suyu tarifi
Malzemeler :

Özellikle soğuk kış aylarına girdiğimiz şu günlerde vücut direncinizi artırıp yüksek tutabilmek için et suyu içilmeli..
Et suyu nasıl hazırlanmalı?
1 kilo ilikli kemik ve 1 kilo ete 3 litre su ekleyerek yaklaşık 5 saat kadar kaynatın. Kaynatma aşamasında tencerenin içine 2 adet kabuklu soğan, 2 adet havuç ve bir avuç da karabiber ekleyerek kaynatmayı sürdürün. Kaynatma işleminin ardından eti ve kemiği ayıklayarak bu suyu bir gece dolapta bekletin.  Bu bekletme aşamasında  suyun içindeki yağlar donar ve bir tabaka şeklinde üst kısımda toplanır.  Bu yağı sudan ayırın ve et suyunu içmeden önce yeniden kaynatıp ısıtarak  içine karabiber ve tuz ekleyip içelebilirsiniz.
yemekkulturu.net

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org