7 Ekim 2014 Salı

Böbrek Kızartma Tarifi

Böbrek Kızartma Tarifi
Malzemeler :

  • 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Rafine Yağ
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Kahve Kaşığı Karabiber
  • 1/2 Su Bardağı Un
Yapılışı :


Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuz ve biberini ekip una bulayıp, orta boy bir tavada rafine yağını kızdıralım.
Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartıp, böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyalım. Tavadaki rafine yağı döküp, Aynı tavada, orta ateşte, tereyağını eritelim.
Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atıp,1-2 dakika altüst ederek pişirdikten sonra sıcak olarak servis edelim.
Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org