25 Eylül 2014 Perşembe

Yumurtayı Kırıp Kabuğunu Çöpe Atıyorsunuz Ama...

Çöp diye attığımız pek çok şeyin aslında yepyeni ve faydalı kullanımları var. İşte o kullanımlar...


Kullanılmış kahve
Kahve yaptıktan sonra kalan kısmından bir parçayı haftada bir saç kreminize karıştırırsanız saçlarınızın parlaklığı artar.
Bir kase içerisinde buzdolabına koyarsanız kötü kokuları yok eder.
Hindistan cevizi yağı ile karıştırıldığında peeling olarak kullanılabilir.
Filizlenmiş patates
Filizlenen patateslerinizi toprağa dikerseniz  yeniden büyürler.
Portakal kabuğu
Böceklere karşı oldukça etkilidir. Parçalar halinde evin etrafına yerleştirirseniz böceklerden kurtulabilirsiniz.
Kötü kokuları yok etmek için çöpe açık halde atabilirsiniz.
Soğan ve sarımsak kabukları
Soğan ve sarımsakların kabuğunda çok fazla besleyici öğe bulunur. Süzerek yaptığınız çorbalarda kabuklu bir şekilde kullanabilirsiniz.
Karpuz kabuğu
Karpuz kabuğunu cilde sürdüğünüzde aknelere karşı oldukça etkilidir.
Muz kabuğu
Muz kabuğunu parçalar halinde bahçenize dağıttığınızda böcekleri kovar.
Cildinize sürdüğünüzde kaşıntıya iyi gelir.
Ayakkabıları parlatmak için kullanılabilir.
Elma kabuğu
Kurumuş elma kabuklarından muhteşem bir kış çayı hazırlayabilirsiniz.
Alüminyum gereçlerdeki lekeleri temizlemek için kullanabilirsiniz.
5-10 dakika yüzünüzde beklettiğinizde yorgunluğunuzu alır ve cildinizi tazeler.
Ananas sapı
Ananas sapını saksıya ektiğinizde biraz sabırlı olursanız bir kaç yıl içerisinde size yeni ananaslar verebilir.
Sebze meyve posası
Sebze meyve posalarını ekmek yaparken kullanabilirsiniz.
Yumurta kabuğu
Ezerek bitkilerinizin toprağına karıştırdığınızda kalsiyum desteği sağlar.
Turşu suyu
Son turşuyu da yediğinizde içine yeni sebzeler ekleyerek hızlıca turşu elde edebilirsiniz.
Havuç
Kestiğiniz kısımları suda bekletirseniz büyüdüğünü göreceksiniz.
Kaynak : haber7.com

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org