29 Ekim 2014 Çarşamba

Sebzeli Palamut Tarifi

Sebzeli Palamut Tarifi
Sebzeli Palamut Tarifi
Malzemeler :

  • 2 orta boy palamut
  • 1 domates
  • 2 patates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 ince dilim limon
  • 1 soğan
  • 7-8 sap maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz
Yapılışı :

Palamutları temizleyip takoz biçiminde dilimleyelim. Geniş bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda hafifçe renk alana kadar kızartalım. Yağını süzüp ayrı bir yere çıkaralım. Patatesleri soyup incecik halka biçiminde dilimleyelim. Bakır hamsi tavasına veya kaim tabanlı geniş bir tavaya yarısını dizelim. Üstüne kızarmış balık dilimlerini yerleştirelim. Onun üzerini de patatesle örtelim. Ara sıra malzemelerin üzerine tuz serpelim.
Domates ve soğanı da ince halka biçiminde dilimleyelim. Tavadaki malzemenin üzerine önce domates, sonra soğan dilimlerini dizelim. Tekrar tuz serpelim. Limon dilimlerini yerleştirelim, maydanozu serpiştirelim. 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakalım. Suyunu çektikçe azar azar sıcak su katabiliriz. Patates yumuşayınca ateşten alalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org