20 Kasım 2014 Perşembe

Piti Kebabı Tarifi

Piti Kebabı Tarifi
Malzemeler :

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 adet yufka,
  • Tuz

Yapılışı :

Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün orta ateşle haşlayalım. Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirelim. Bu arada yufkaları ince ince didelim.
Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirelim. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edelim. Yufkaları incecik didelim. Geniş ve derin bir kaba yayalım. Üzerine etsuyunu gezdirelim.
Nohut ve etleri de üzerine yayalım. İsteğe bağlı tuz serpip, servise sunun. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Değişik bir yemek tarifine benziyor, denenebilir. Ellerinize sağlık, değişik lezzetleri tatmak gerekir..

    YanıtlaSil

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org