1 Mart 2015 Pazar

Pepeçura Tarifi (Rize Yöresi)

Pepeçura Tarifi
Malzemeler :

  • 1 kg. kokulu siyah üzüm
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı su (mısır ve nişastayı seyreltmek için)
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) mısır unu
  • Yarım su bardağı şeker ( yöresinde yetişen üzümler daha ekşi olduğundan bu şeker miktarı az gelebilir. Bizim üzümlerimiz Bursa’da yetiştiğinden epey tatlıydı. Bu şeker miktarı bile fazla geldi bence.)
Yapılışı :

Üzümler yıkayıp ayıklarız. 1,5 su bardağı su ekleyerek 15 dakika kaynatırız. Soğumaya bırakırız. Soğuyunca ince bir süzgeçten geçirelim. Biriken üzüm suyu tekrar ocağa alalım. Bir kasede nişasta ve mısır unu su ile karıştırılır iyice seyreltilir. Yavaş yavaş kaynamakta olan üzüm suyuna eklenir. Hemen kıvam almaya başlar. 1-2 dakika sonra şekeri de eklenir. 2-3 dakika kadar daha karıştırılarak ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılarak soğutulur. Afiyet bal şeker olsun, şükrünüz bol olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org