28 Ekim 2014 Salı

Palamut Pilakisi Tarifi

Palamut Pilakisi Tarifi
Palamut Pilakisi 
Malzemeler :

  • 2 palamut (yuvarlak dilimler halinde kesilmiş)
  • 1 patates (küçük küpler halinde kesilmiş)
  • 2 domates (küçük küpler halinde kesilmiş)
  • 1 çarliston biberi (ince dilimler halinde kesilmiş)
  • 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 limon (soyulup yuvarlak dilimler halinde kesilmiş)
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 3-4 defne yaprağı
  • İsteğe göre tuz ve karabiber
  • 2 kaşık ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı :


Soğan, biber ve sarmısağı zeytinyağında pembeleştirelim. Patatesleri de ilave ederek 5 dakika pişirelim. Fırın tepsisine balık dilimlerini dizdikten sonra, üstüne soğanlı malzemeyi bir kat koyup defne yaprağı, tuz, karabiber, limon, 2 domates ve yarım bardak suyu ilave ederek fırında 180 derecede renk alıncaya kadar pişirelim. Servis etmeden önce kıyılmış maydanozla süsleyelim.  Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org