![]() |
Palamut Pilakisi |
- 2 palamut (yuvarlak dilimler halinde kesilmiş)
- 1 patates (küçük küpler halinde kesilmiş)
- 2 domates (küçük küpler halinde kesilmiş)
- 1 çarliston biberi (ince dilimler halinde kesilmiş)
- 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
- 1 orta boy soğan
- 1 limon (soyulup yuvarlak dilimler halinde kesilmiş)
- Yarım bardak zeytinyağı
- 3-4 defne yaprağı
- İsteğe göre tuz ve karabiber
- 2 kaşık ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Soğan, biber ve sarmısağı zeytinyağında pembeleştirelim. Patatesleri de ilave ederek 5 dakika pişirelim. Fırın tepsisine balık dilimlerini dizdikten sonra, üstüne soğanlı malzemeyi bir kat koyup defne yaprağı, tuz, karabiber, limon, 2 domates ve yarım bardak suyu ilave ederek fırında 180 derecede renk alıncaya kadar pişirelim. Servis etmeden önce kıyılmış maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder