22 Eylül 2014 Pazartesi

Milföy Çanakların da Orman Kebabı

Milföy Çanakların da Orman Kebabı
Malzemeler :

  • 500 gr kuzu kuşbaşı et
  • 1 tane küp küp doğranmış iri bir havuç
  • 1 tane küp küp doğranmış büyükçe bir patates
  • 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 kase bezelye
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 avuç soyulmuş arpacık soğan
  • 1 tane küçük küçük doğranmış orta boy domates
  • 1-2 tane küçük doğranmış yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, baharat
Çanak için :
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 10 tane milföy hamuru
  • Kapları yağlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Isıya dayanıklı 10 tane cam ve toprak kap
Süslemek için :
  •  Maydanoz
Yapılışı :


Ormanın kebabını yapmak için öncelikle etleri tencereye koyalım. Kapağını kapatalım sulandıktan sonra suyunu çekene kadar pişirelim. Tereyağını ve doğranmış soğanları ilave edip iyice kavuralım. Kavrulan etlere tuz ve baharat hariç bütün malzemeyi koyup üzerini geçmeyecek kadar ılık su koyalım.  Yemek suyunu çekene kadar pişirelim, suyunu çeken yemeğe baharatlarını ve tuzunu serpelim. Soğumaya bırakalım.
Başka bir tarafta kaplarımızı bolca yağlayalım milföy hamurlarımızı kabımıza yapıştıra yapıştıra yerleştirelim. Yemeğimizi kaşık kaşık kaselere pay edelim. Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak kaplardan çıkarıp servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org