30 Ekim 2014 Perşembe

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav 
Malzemeler :


  • 1 kilo hamsi
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı pirinç (osmancık)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
  • karabiber, Tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • yenibahar
  • Tarçın
Yapılışı :

  • Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkartalım.
  • Pirinci yıkayalım, suyunu süzelim.
  • Kuru soğanı incecik doğrayalım. Kuş üzümünü yıkayalım.
  • Çam fıstığını sıvı yağda biraz sarartalım, üzerine soğanı ilave edelim, kavuralım.
  • Yıkanmış pirinci de katıp 3-4 dak. daha kavuralım. Kuş üzümünü de unutmayalım.
  • Yeni bahar ve tarçın serpiştirelim bir tutam.
  • Bir iki karıştırıp ılık su ve tereyağını ilave edelim. Kapağını kapatalım, suyunu çeksin.
  • Ocaktan alalım bırakalım demlensin.
  • Pişireceğimiz kaba -ben güveç kullandım- hamsilerin yarısını iç kısımları size bakacak şekilde sıkıca yerleştirin.
  • Demlenen pilavı hafifçe karıştırıp hamsilerin üzerine yayalım.
  • Hamsileri taşmayacak şekilde yerleştirin. Kalan yarım hamsileride üzerine dış kısmı size doğru yerleştirin.
  • Pilavın her tarafı hamsilerle kapansın. 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak sunalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org