4 Kasım 2014 Salı

Guraybe Tarifi

Guraybe Tarifi
Guraybe Tarifi
Malzemeler :

  • 1 su bardağı eritilip soğumuş margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudraşekeri
Üzerine : 
  • Antepfıstığı
Yapılışı :

Derin bir kaseye margarin, pudraşekeri ve unu alalım. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Her bir parçayı elimizle uzun şerit haline getirelim ve simit şekli verelim. İki ucunu birleştirdiğimiz yere 1 adet antepfıstığı koyalım. Guraybeleri fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org