1 Mart 2015 Pazar

Etli Ekmek Çorbası

Etli Ekmek Çorbası
Etli Ekmek Çorbası
Malzemeler :

  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 diş damla sakızı
  • 2 çay bardağı pirinç
Üzeri için :
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı sirke
  • Kızarmış pitta ekmeği
  • 5 diş sarımsak
Yapılışı :

Kuşbaşı etleri 6 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişerken suyun üzerinde olan köpükleri alalım. Küp doğranmış soğanı, pirinci, baharatları, tuzu ve damla sakızını ete ilave edelim. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağında sarımsağı kavuralım. Pişen etlerin üzerine kavrulan sarımsağı ve sirkeyi döküp karıştıralım. Küp doğranmış kızarmış pitta ekmeklerini serperek servis edelim. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org