30 Ekim 2014 Perşembe

Dilim Poğaça Tarifi

Dilim Poğaça Tarifi
Dilim Poğaça Tarifi
Malzemeler :

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
  • 2 haşlanmış patates
  • Karabiber
  • 500 gr ıspanak
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Üzeri için :
  • Çörek otu
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı :

Patatesleri ezip geniş bir kaba alıp, bol suyla yıkadığınız ıspanakları ince doğrayıp patatese ilave edelim. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip, hamur için malzemeleri karıştırarak yoğuralım ve iki eşit parçaya bölelim. Bir parçayı iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp, uç kısmına patatesli harcın yarısını yayın ve rulo şeklinde sarın. Üç parmak kalınlığında verev olarak dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizip, diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve üstüne yumurta sarısı sürelim. Çörek otu serpiştirip 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Ilık olarak servise sunalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org