20 Kasım 2014 Perşembe

Ciğer Dürüm Tarifi

Ciğer Dürüm Tarifi
Malzemeler :

  • 400 gr kuzu ciğeri
  • Nane, kimyon, kırmızı tozbiber
  • Kuyruk yağı
  • 4-6 lavaş ekmeği
  • Tuz
Garnitür malzemesi :
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 domates
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Susam
Yapılışı :


Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirelim. Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirelim.
Garnitür için domatesleri küp küp doğrayıp, soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştıralım. Maydanozu yaprak yaprak ayıralım.
Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üstüne yerleştirip, garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirelim. Ciğerlerin üstüne kırmızı tozbiber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapalım.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org