20 Ekim 2014 Pazartesi

Yoğutlu Dondurma Tarifi

Yoğutlu Dondurma Tarifi
Yoğutlu Dondurma Tarifi
Malzemeler :

  • 8 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı toz jelatin
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • Hazır beze
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Böğürtlen Meyveli sos (süslemek için)Don

Yapılışı :


İki çorba kaşığı su ve jelatini bir kapta karıştıralım, kalan 6 çorba kaşığı su, portakal suyu ve şekeri sos tenceresinde karıştırıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Ocaktan alıp içine suda çözülmüş jelatini ilave edip,yarım saat kadar sert bir kıvam elde edinceye kadar bekletelim. Büyük bir kasede yoğurt ve şekerli karışımı mikserle çırpıp,karışımı plastik yada çelik dondurma kabına aktarıp,6 saat donduralım. Bezeleri servis tabağına alıp, üstüne dondurmayı ilave edelim. Böğürtlen ve isteğe göre meyveli sosla süsleyip soğuk olarak servise sunun.
Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org