18 Ekim 2014 Cumartesi

Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler :

  • 250gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • Kabartma tozu
Üzeri için :
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :

Hamur yoğurma kabının içerisine tereyağ, yumurta ve pudra şekerini alıp yoğuruyoruz.

Vanilya, kabartma tozu, fındık ve unuda ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıyoruz, üstüne hafifçe bastırarak yassılaştırıyoruz.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Pembeleşene dek pişiriyoruz.
Üstü için pudra şekeri, kakao ve şekeri bir kasede karıştırıp, pişen kurabiyeleri kasenin içine atalım ve bulayalım.
Karışıma bulanan kurabiyeleri servis tabağına dizelim. .
Afiyet olsun…


0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org