23 Ağustos 2014 Cumartesi

Pirinçli Dondurma Tarifi

Pirinçli Dondurma Tarifi
Pirinçli Dondurma Tarifi
Malzemeler :

  • 1/4 su bardağı dolusu kırık pirinç
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
Üstü için :
  • Çilek, vişne, frambuaz gibi yumuşak, etli ve kabuksuz meyvelerden herhangi biri
    Çikolatalı sos
    Kavrulmuş badem ya da fındık
Yapılışı :


Pirinç, vanilya, tarçın ve şekeri bir tencerede karıştırıp, sütü ekleyin. Kaynatın ve sürekli karıştırıyoruz, ateşi iyice kısıp, karışımın ağır ağır pişmesini sağlayalım.
Pirinci, çok kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirip, sık sık karıştıralım. Eğer kurumaya başladıysa biraz daha süt ekleyelim.
Pirinç taneleri yumuşadığında, tencereyi ateşten alıp, sürekli karıştırıp soğumaya bırakalım.
Servisten önce, pirinçli pudingi karıştırıp,kaşıkla 4 tane dondurma kabına koyuyoruz. Üstlerine taze meyveleri koyup, arzu ederseniz çikolatalı sosla birlikte bademleri de serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 


1 yorum:

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org