9 Kasım 2014 Pazar

Paşa Mezesi Tarifi

Paşa Mezesi Tarifi
Paşa Mezesi 
Malzemeler :

  • 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 100 gr yumuşak ekmek içi
  • 100 gr toz ceviz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 100 gr yumuşak ekmek içi
  • 100 gr yumuşak ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber, tuz
Kanepe ekmeği için :
  • 380 gr un
  • 50 gr pudra şeker
  • 75 gr tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 150 ml süt
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su
Yapılışı :


Geniş bir kabın içine ekmekleri iyice ufalayıp, kalan tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştıralım. 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Ekmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice karıştırıp yoğurup, hamuru 15 gr’lık parçalara ayıralım. Elinizle şekil verip küçük ekmekler hazırlayıp, oda sıcaklığında 1 saat mayalandıralım. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Ekmekleri ortadan ikiye bölüp, sosu ekmeklerin üstüne sürelim ve servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org