19 Ekim 2014 Pazar

Noel Keki Tarifi (Alman mutfağı)

Noel Keki Tarifi
Noel Keki Tarifi
Malzemeler :

  • 50 gr un
  • 1 su bardagı süt
  • 60 gr maya
  • 1 paket vanilya
  • 130 gr şeker
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 300 gr meyve kabugu şekerlemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr pudra şekeri
  • 100 gr badem
  • 1 çay bardagı kuru üzüm
Yapılışı :

Unu bir kaba alip ortasina havuz açalım. Maya parcalanıp 4 yemek kasigi ılık süt ve iki kasik seker ile karistirilip bu havuzun icine dökelim, üstüne un serpilip 15 dk mayalanmasini (köpürecek)bekleyelim.
Bu arada geri kalan ilik sütte sanayagı eritilip, kabaran mayali karisim, vanilya sekeri,seker,tuz, limon kabugu rendesi oda isindaki yumurta sarisida eklenenip yaklasik 10 dk iyice yoğuralım. .
Mayalanip iki kati olana kadar soguk bir yerde 12 saat bekletelim. Meyva sekerlemeleri rom ile karistirilip bekletilir ben sütte beklettim. Unlanmis tezgaha hamur alinip bir kac kez yogrulup,şekerlemeler ve bademler eklenip bir kez daha karistirilip,oda isisinda 20 dk mayalandirir. Bu süre sonunda hamur yine unlu tezgahta merdane yardimi ile iki parmak kalinliginda dikdörtgen seklinde acilip uzun kenarlardan birini ortasini hafif gececek bicimde kivirip öbür kenari katlanmis kenarin üstüne gelecek bicimde kivrilip üstüne hafifce bastirilip,tereyagla yaglanmis tepsiye , kat yeri üste gelmek sartiyla-30 dk daha bekletelim. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org