23 Ekim 2014 Perşembe

Evde baharatlı zeytinyağı nasıl hazırlanır?

Baharatlı zeytinyağı
Baharatlı zeytinyağı
Malzemeler :

  • Natürel sızma zeytinyağı
  • Sevdiğiniz baharatlar veya bitkiler
Yapılışı :


Sevdiğiniz bitkileri yıkayalım ve kuruladıktan sonra çeşnilerini daha kolay bırakmaları için hafif ezelim. Cam bir kavanoza koyup, ılık zeytinyağını dökelim ve kapağını kapatalım. Serin ve karanlık bir yerde 2 hafta bekletelim. Ardından tadına bakalım. Eğer yeterince çeşni gelmiyorsa bir hafta daha bekletebilirsiniz. Dilerseniz baharatlarla birlikte 1-2 diş sarımsak da koyabiliriz. Ancak sarımsak tadının baharatları bastırmaması için sarımsağı 2-3 gün sonra kavanozdan çıkarmalıyız. Zeytinyağına en çok yakışan çeşniler fesleğen, limon, kekik, dere otu, maydanoz ve biberiyedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org