28.10.2014

Etli Marul Sarması Tarifi

Etli Marul Sarması Tarifi
Etli Marul Sarması 
Malzemeler :

  • 250 gr kıyma
  • 1 marul
  • 1 demet dereotu
  • 100 gr baldo pirinci
  • 1 domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, Tuz, Kimyon
Yapılışı :

Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayıp, kaynar suda 1 dk haşlayıp buzlu suyun içine ekleyelim. 5 dk bekletip suyunu süzelim. Soğan ve domatesin kabuğunu soyup rendeleyip, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyalım. Kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede karıştırıp, marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan paylaştıralım. İki kısa kenarı harcın üstüne kapatıp rulo şeklinde sarıp, sarmaları tencereye dizelim. Üstlerine zeytinyağını döküp, 1 su bardağı su ilave edelim. Porselen bir tabakla sarmaların üzerini kapatalım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Servis tabağına alıp servise sunalım Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org