23 Ekim 2014 Perşembe

Edirne Usulü Ciğer Tava Tarifi

Edirne Usulü Ciğer Tava
Edirne Usulü Ciğer Tava
Malzemeler :

  • 250 gr. Kuzu ciğer
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • 1,5 kepçe eritilmiş tereyağ
  • Tuz
  • Un
  • 1,5 kepçe sıvı yağ
Yapılışı :

Ciğeri ince yaprak şeklinde doğrayıp, bir kaba alarak tuz, tatlı kırmızı toz biber atarak harmanlayalım. Tavaya eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı alarak kızdırıp, ayrı bir kapta ciğerleri unlayıp, elekten geçirelim. İyice kızan yağa ciğerleri atarak kızartalım. Kurumaması için yaklaşık 1 dk kadar kızarttıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org