24 Ekim 2014 Cuma

Diyet Karnıyarık Tarifi

Diyet Karnıyarık Tarifi
Diyet Karnıyarık Tarifi
Malzemeler :

  • 4 orta boy soğan
  • 4 adet patlıcan
  • 4 orta boy domates
  • ½ kg yağsız kıyma
  • 1–2 sap maydanoz
  • 4 adet sivri biber
  • Tuz ve karabiber
  • 1 bardak su
Yapılışı :

Patlıcanları 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirip, harcı için soğan ve domatesi ayrı ayrı rendeleyelim. Yeşil biberleri ve maydanozu ince ince kıyıp, bir tavada, yağsız kıymamızla soğanı kavuralım. Yine 200 derece fırında, suyu çekene kadar pişirelim. Daha sonra da sırasıyla, içine domatesleri, yeşil biberi, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek beş dakika kadar pişirelim. Patlıcanları yağsız bir tepsiye dizip üstlerini yarıp, İçine harcı dolduralım. Üstlerine, kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve tam bir sivri biber ile süsleyerek, bir bardak suyu üstlerine gezdirip, 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org