19 Ekim 2014 Pazar

Çerviş Tarifi

Çerviş Tarifi
Çerviş Tarifi
Malzemeler :

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı dövülmüş
    sarımsak
  • ½ çorba kaşığı beyaz biber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • ½ çorba kaşığı toz tavuk bulyon
  • 1 orta boy soğan
  • ½ Tavuk
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ½ çorba kaşığı kırmızı biber

Yapılışı :

Eritilmiş tereyağını tencereye döküp, biraz karıştıralım. Unu ekleyip, kavrulana kadar karıştıralım. Suyunu ve sütünü ekleyip,karıştıralım. Ardından süzme yoğurdu ve sarımsağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleyip, kıvam alana kadar kavuralım. Tencereden yeteri kadar servis tabağına hazırladığınız karışımı alalım. Tavuğu ayrı bir tencerede haşlayalım. Soğanı doğrayıp tencereye atın ve kaynamaya bırakalım. Haşlanmış tavuğu didip servis tabağında hazırladığınız karışımın üstüne döşeyelim. Yağda biberi kızdırıp, yemeğin üstünde gezdirelim. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org