24 Ekim 2014 Cuma

Azeri Yahnisi

Azeri Yahnisi
Azeri Yahnisi
Malzemeler :

  • 1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
  • 100 gr kuru erik
  • 4 demet ısırgan otu
  • 100 gr kuru kayısı (iri doğranmış)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 50 gr kuru üzüm (sultani)
  • 2 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Tuz (arzu edilen miktarda)
  • 500 ml su (kaynar)

Yapılışı :

Kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümleri üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ilave edip yaklaşık 2 saat kadar dinlendirip,  süzelim. Kuru eriklerin çekirdeklerini ayıklayalım.
Isırgan otlarını kaynar ve bol suyun içinde 2 dakika bekletelim  ardından delikli kepçeyle çıkarıp süzelim ve iri iri doğrayalım.
Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika karıştırarak soteleyelim. İçine etleri ilave edip 3-4 dakika daha karıştırarak soteleyelim.
Etin içine ısırgan otu, hazırladığınız kuru meyveler, tarçın, toz şeker, tuz ve 500 mililitre suyu ilave edip , 20 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org